(Nieuwe) doelen 2019

5 januari 2019 2 Door Krulsnor

In mijn vorige post gaf ik aan dat ik mijn doelen voor 2018 simpelweg zou recycleren (-100kg, 10.000km fietsen, 800km lopen). Maar sedert ik dat gepubliceerd heb, bleef dat toch in mijn hoofd ronddraaien. Zijn dat echt maar de doelen die ik heb? Natuurlijk niet.

En In mei heb ik al een eerste event aangestipt. Drie jaar geleden heb ik eens geproefd wat een kwarttriathlon inhoudt. Dat is me wel goed bevallen maar toen kon ik me er niet op toe leggen om de nodige tijd te investeren om alle drie de disciplines goed te trainen. Bovendien was ik te competitief en stond een goed resultaat het genieten in de weg. Eind 2018 heb ik me laten verleiden om samen met een collega deel te nemen aan de Sporkin Triathlon. Misschien volgt er wel ergens nog eentje maar voorlopig hou ik het bij die. Op 5 mei kom ik dus al in actie. De vorige keer dat ik aan triathlon deed, stond ik echter een kleine 13kg lichter. Ter compensatie is mijn fietsen en mijn lopen wel beter als toen. Het zwemmen zal ik toch dringend weer moeten oppikken. Gelukkig heb ik een verleden als competitiezwemmer en waterpolo dus de technische bagage heb ik wel mee. Maar het wordt wel dringend tijd dat ik me terug in het water werp.

In juni gaat het 2de WTC Surplatse weekend door en wederom zou ik daar graag terug een vierdaagse fietstrip van maken. Deze keer echter met een flink stuk minder off-road. Dat zal naast tijdswinst ook de moraal van mijn (hopelijk opnieuw) compagnon de route een flinke boost geven. Het is zelfs zo dat ik daar nu al plannen voor aan het smeden ben en al stilaan bezig ben de route aan het aanpassen ben.

Na de vierdaagse fietstrip volgt er in september nog een leuk fietstripje. Ik trek dan samen met 13 collega’s naar Bormio alwaar we de Stelvio, de Gavia en de Mortirolo zullen bedwingen. Vandaar ook de nood om toch wat gewicht te verliezen.

Ergens tussen deze fietsdoelen in, heb ik toch weer het idee in mijn hoofd zitten om opnieuw een halve marathon te lopen. Ik heb vandaag voor de eerste keer in maanden nog eens alleen gaan lopen en ik heb me meer geamuseerd dan ik had verwacht. Dat zet natuurlijk de deur open om terug langer en verder te gaan lopen. Die halve marathon wil ik nog niet echt als doel plaatsen omdat het er al een vrij druk schema uitziet maar ik zie wel waar ik eindig.