Fiets3Daagse

Fiets3Daagse

7 juli 2019 2 Door Krulsnor

Ja, je leest het goed. Fiets-3-Daagse. Dus geen blogpost over wat geweest is maar over wat nog moet komen. En dat is de Fiets3daagse die Jonathan en ik gaan rijden op 10, 11 en 12 juli. Ditmaal rijden we de Ronde van Vlaanderen. Of toch bij benadering. Het is niet dat we letterlijk de grenzen van Vlaanderen zullen volgen maar eerder een aaneenschakeling van de 4 LF routes. Dit zijn grote fietspaden die doorheen Vlaanderen lopen. De Ronde van Vlaanderen bestaat uit een samenstelling van LF1, LF5, LF6 en LF7. In totaal een route tegen de 830km.

Wij plannen om de route in 3 dagen te rijden. We zullen verblijven bij gastgezinnen die zijn aangesloten bij “Vrienden op de fiets”. Het grote verschil met de fiets4Daagse is dat we nu onderweg niet kunnen rekenen op extra bagage en dat we alles zelf zullen moeten meedoen. Het is nog een beetje zoeken wat ik allemaal zal meenemen op de fiets. Veel zal ook afhangen van het weer. En de kans is zeer groot dat het zal regenen. Sowieso zullen Jonathan en ik materiaal delen om de bagage te beperken.

Woensdag starten we om 5u en rijden we de langste rit. De benen zullen dan nog fris zitten. In het begin hebben we wel wat hoogtemeters als we door het Heuvelland rijden maar nadien wordt de rit best wel vlak.

Op dag 2 zijn de kilometers een pak minder en krijgen we een vrij lange vlakke aanloop waarna we de laatste 50 kilometer met wat hoogtemeters afsluiten.

Dag 3 wordt een zware dag met een pak hoogtemeters. En als ik zo alles nu op een rijtje plaats,vraag ik me af of de route niet beter omgekeerd hadden gereden. Maar moeilijk gaat ook. Ik kijk er in ieder geval naar uit en het is weer een stap dichter naar wat ik uiteindelijk eens wil doen en dat is een meerdaagse fietstrip zonder overnachting in een bed. Ieder jaar dus een beetje de grenzen verleggen en stap voor stap zien waar voor mij de grens ligt. Ik wil er namelijk niet halsoverkop invliegen met het risico dat ik een pak (duur) materiaal heb gekocht voor iets dat me mogelijks niet bevalt. Na de Fiets3daagse zal ik terug een verslag schrijven en op Instagram zal ik het niet laten de nodige drink- en eetstops te fotograferen.