Nachtrit

Nachtrit

12 oktober 2020 1 Door Krulsnor

Na een tijdje stil te liggen qua fietsen heb ik mezelf een beetje opgepept om terug in gang te schieten. Niks leukers dan om eens zot te doen. Via Twitter heb ik zo al een aantal fietsfanaten leren kennen. Een iemand daarvan is Hannes. Hannes heeft MS maar fiets nu al een tijdje en heeft voor zichzelf de uitdaging aangegaan om 200km te fietsen voor MS waar hij geld voor inzamelt. En om wat te trainen besloten we om samen eens een langere fietstocht te doen. Een kleine twist: Hannes kan enkel ‘s avonds trainen. Dus om samen te trainen lukt enkel een nachtrit.

Ik besliste dan om maar nog eens een goeie lange training van te maken ‘s nachts omdat ik in de toekomst ook wat langere BRM’s wil rijden. Mijn fietstocht zou dus heen en terug naar het huis van Hannes + de gezamelijke tocht. De verplaatsing naar en van Hannes is al goed voor iets meer dan 100km. Reden genoeg om een lading kriekesnoepjes mee te nemen om de innerlijke mens te versterken.

Het vertrek was nog in klaarlichte dag. De dag was 14 juli dus aan lange avonden geen gebrek. De tocht verliep vlot en ik kon het niet laten om onderweg toch wat offroad banen te steken. Die gaven me ook wel shortcuts in de heen- en terugweg.

De route ging richting de kust om zo de kustlijn af te fietsen en zo meer landinwaarts te fietsen. Hannes zorgde zelf nog voor een verrassing door ons te laten fietsen op een stuk off-road zonder verlichting. Eventjes spannend maar wel leuk. Uiteindelijk was het een zeer leuke rit en heb ik kunnen bij begin als einde kunnen genieten van Hannes zijn kookkunsten. Uiteindelijk was ik rond de klok van 4u thuis en had ik 222km op de teller. Onderweg werden er hier en daar wat foto’s genomen en hadden we natuurlijk ook aandacht voor de innerlijke mens. Toprit!